ЖИТЕЛ на ЛАУЗИЦ: Днес сутринта видях това (прехвърлянето на американските танкове в Полша) от прозореца и се ужасих. С това абсолютно не съм съгласен. Не разбирам защо немското правителство позволява да се прави това.

  • Защо не сте съгласен?

ЖИТЕЛ на  ЛАУЗИЦ: Защото това ми напомня моето детство, когато танковете също заминаваха на изток. Това ми напомня за войната. Страхувам се от нея, жал ми е за моите деца.

  • Споделяте ли страховете, че руснаците са надвиснали над руско-полската граница?

ЖИТЕЛ на ЛАУЗИЦ: Считам, че този страх е преувеличен. И това е най-вече страхът на националистическото правителство на Полша. На мога да си представя, че Русия ще нападне Полша. Това е абсурд.

  • Ще има ли полза от дипломатическо решение на въпроса?

ВТОРИ ЖИТЕЛ на ЛАУЗИЦ: Ако се опитаме. Но ние дори не се опитваме. Честно да ви кажа, за мен това е провокация. Опитват се да превърнат Путин в основна тема, но бих казал по много съмнителен начин. Според мен това е грешка.

ТРЕТИ ЖИТЕЛ на ЛАУЗИЦ: Да кажем така, нашите бивши «приятели» трябва да си отидат оттук. Първоначално у нас нямаше чужденци, а сега те прехвърлят тук своите грамадни неща. Не. Вън!

  • Но те просто преминават през наша територия, няма да останат тук.

ТРЕТИ ЖИТЕЛ на ЛАУЗИЦ: Но те ще стоят на 100 километра от границата. Ще бъдат съвсем наблизо. Ние трябва да водим приятелски диалог, а не да вървим към конфронтация. Не знам Путин колко дълго само ще наблюдава всичко това…

  • Все пак не споделяте ли страховете на Полша, за които говорят….

ТРЕТИ ЖИТЕЛ на ЛАУЗИЦ: Не, абсолютно не ги споделям. Когато руснаците изведоха своите войски, поляците празнуваха. Сега тук са американски. Това не е ли едно и също. Абсолютно едно и също е. Не. Не. Да се махат!

В ефир на 10 януари 2017 г.

News Front ПП

Тагове: ; ; ;