На 17 януари ще се състоят преговорите на Владимир Путин с президента на Молдова Игор Додон. В дните 16-18 януари по покана на президента на Руската Федерация Владимир Путин в Москва ще пристигне на посещение президента на Молдова Игор Додон.

 

 

 

 

 

Планира се обсъждането на състоянието и перспективите на двустранното търговско-икономическо сътрудничество и сътрудничество хуманитарно-културната сфера.

Особено внимание ще бъде отделено и на актуалните регионални проблеми, на първо място приднестровското урегулиране.

По-рано президентът на Молдова заяви, че възстановяването на търговските отношения между страните е важна стъпка, като според мнението му в дискусиите трябва да участват и представители на ЕС, за да могат да се оттранят разногласията и да се намерят приемливи решения.

 

 

Все повече страни не виждат Европа, без участието на Русия и открито апелират за сутрудничество и развиване на отношенията с нея.

 

 

«Ние предлагаме провеждане на тристранни дискусии, защото имаме нужда от руския пазар, без който няма да оцелеем икономически. Каним на тези дискусии колегите от Русия и ЕС: » Скъпи приятели, какви забележки имате. Подписано е Споразумение за свободна търговия с ЕС, какви са рисковете за руския пазар?» И нека те да ги изброят. С руската страна трябва да обсъдим условията за възобновяване на износа, а в тристранен формат тези въпроси могат да бъдат решени», — обясни Игор Додон в свое интервю за радио » Свободна Европа».

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;