Екслузивно за ИА News Front. Председателят на фракция на партия « Ляво» в парламента в град Квакенбрюк долна Саксония, Андреас Маурер наблюдава процеси в Германия,  които по-рано не би могъл и да си представи, че ще наблюдава.

 

 

 

Става въпрос за пълното разчистване на информационното пространство от страна на управляващата коалиция, която настройва медиите спрямо себе си, отделяйки огромни суми за следенето на рускоезичното население, а също така прави невероятни неща с рейтинга на Меркел, който съществува само в контролираните от властта медии.

В тази връзка, Андреас Маурер  смята, че Германия я очакват тежки времена.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

News Front: — Много от нашите зрители не могат да разберат какво се случва в Германия.

До каква степен ситуацията се изменя и в каква степен, във връзка с това, че половината експерти са на мнение, че Ангела Меркел няма да победи  по никакъв начин, а другата половина са уверени, че Ангела е способна да се променя, че народът вижда в нея стабилност и ще я последва?

 

 

 

 Буквално вчера бях в Дома на регионалния парламент, където имахме възможността да общуваме с политици и нормални общественици. Разбира се, ситуацията не е от простите.

Мисля, че Меркел все пак ще победи на изборите, тъй като за сега не се задава някаква сериозна конкуренция.

Изгледите са такива, че  все пак Меркел ще успее отново да събере болшинството гласове, и Християндемократичната партия  също. За нас в Германия това също е удивително.

Когато общуваме с хората, можем да кажем- никой не иска Меркел, никой не иска правителството, хората се измориха. А когато се провеждат обществени запитвания, просто се учудваме. По техните резултати Меркел винаги  е с лидираща позиция. И това е удивителен фактор. Имам голям опит в предизборните кампании, и мога да кажа само, че подобна ситуация не сме имели в Германия.

 

 

 

 

News Front: — За мен е учудващо, че «десните» и левите», които се намират на различни страни на барикадата, въпреки всичко, са за единен фронт срещу действащата власт и робко строят политиката срещу нахлуването на бежанци. А властта маже едновременно с кафява боя, без значение от политическата принадлежност, по всички представители на германските политически сили, които се опитват само да заговорят, че всъщност немците са тези, които трябва да бъдат спасявани. Как Вие виждате бъдещото развитие на тази ситуяация?

 

 

 

 

-Ние от партия « Лява» казваме: нека се постави въпроса защо имаме тази ситуация?

От  къде идват тези бежанци? Буквално съвсем наскоро бях на демонстрация в Хамбург срещу прехвърлянето на войски на НАТО към руските граници.

 Ние като Лява партия поставяме въпроса: от къде бягат  тези мигранти? От Ирак. Бягат от Либия. Бягат от Сирия. Те бягат от там където са НАТО. И нашата страна. – Германия взема активно участие…направо можем да кажем- ние разбомбихме тези страни.

И ако ние сме ги разбомбили там, те нямат никакви перспективи и разбира се, че бягат на Запад.

Затова не се учудвам. И точно по тази причина председателят на партията на левите от фракцията на Бундестага  постави този въпрос сериозно.

И разбира се, последва буря от управляващата партия. Един вид, ние сме станали

« десни» едва ли не и трябва да се обединяваме с десните. Пълен абсурд, Ние казваме- нека погледнем от къде идва този проблем и как можем да го решим.

Ние продаваме много оръжие в тези региони, внасяме техника, яа после се учудваме, когато всичко там е разрушено и потоци хора започват да бягат към нас. За това казвам, че тези проблеми трябва да се решат в рамките на Европейския Съюз. Германия не може да реши този проблем сама. Това просто е невъзможно, ако някой си мисли, че ще стане.

 

 

 

 

News Front: — Още един съвсем немаловажен въпрос- информационното поле на днешна Германия. За нас беше истински шок, когато свободна демократична европейска страна започна да слага прът в колелалата на медиите, които водят своя, независима от Вашингтон политика: това са агенция RT, агенция Sputnik, нашата ингормационна агенция News Front.

Представител на Агенцията за Национална Сигурност (АНБ) на Германия поиска забрана за тези информационни агенции на територията на страната.

До такава степен ли се страхуват, да не се покаже истината от случващото се в света, че са готови на лов на вещици, на преследване и затваряне на всяка различна медия?

 

 

 

 

— Буквално вчера обсъждахме в областния парламент тази тема. Никога не съм можел да си представя подобно нещо като политик, а 15 години съм активно в политиката, и не съм си представял, че ще доживеем подобна реалност.

Днес получих писмо, после ще Ви го предоставя ( показва писмото). Това е оригинално писмо от ХДС- управляващата коалиция на Меркел и Вие наистина сте посочени тук.

Днес, когато се подготвях за интервюто обърнах внимание: : News Front  —  е посочен, и страницата ще бъде блокирана, за което е отделена немалка сума пари. И за нас- рускоговорящите. Преди  15 години, ако някои ми беше казал подобно нещо, щях да кажа, че е невъзможно.

 

 

Ние винаги сме критикували и критикуваме Китай, където интернета се проверява- някои страници там се изрязват или блокират. И сега ние, актуално в Германия, управляващата коалиция, която винаги е размахвала знамето на свободата, сега казва- не, не, не, ние трябва да спрем това, трябва да влияем, ние ще блокираме. Над 1 милион евро сега отделя правителството за наблюдение на рускоезиното население: как реагираме на пресата, с кого говори, какво гледаме.

Знаете ли, честно казано, това е срамно наистина, пълен абсурд. Затова смятам, че се задават тежки времена, ако даже тук се прибягва до такива методи и се страхуваме, че Sputnik, News Front или някакви други медии, дотолкова ще повлияят на хората, че те ще изменят мнението си.

 

Да, ние си имаме привилегии, че гледаме немскат преса, че четем руската преса, и се намираме в интернет, и мисля, че днес това е правилния подход , за разбиране на истинската информация. Трябва да има повече изтоници, за това, когато питам:  дайте ми поне един пример, в койтоRT, News Front или някой друг — РИА Новости, например  са представяли фалшива информация- и до сега никой не може да ми даде такъв пример.

Буквално вчера разговарях с представители на Бундестага- така и така, сложете пред мен лист и посочете къде е неправилно, а аз ще ви отговоря, къде изнформацията е била лъжа. И в отговор мога да дам къде немските медии лъжат. Например за Алепо в Сирия. Беше доказано, че ZDF предаваха, а после се наложи да признаят- „ сбъркахме, нямахме факти. Ами факти не са ни дали до сега и за средствата за масова информация от Русия.

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;