Epoch Times: Антируската «колективна параноя» напомня началото на Втората световна война

Дата на публикуване: 16 01 2017, 17:28


Epoch Times: антироссийская «коллективная паранойя» напоминает начало Второй мировой
 Не минаха и четири години, откакто американските танкове си отидоха от немската земя — и ето, че те се върнаха отново, пише Epoch Times.
«Да ги приветстваме с «хип-хип-ура!», — иронизира авторът на статията Хуберт фон Брун.
В рамките на операция «Атлантическа решимост» военният контингент на САЩ от 4 хиляди човека и 2 500 единици техника отново бе прехвърлен в Полша, а оттам ще го разпределят по страните от Балтика.
В тези държави се страхуват от «руската заплаха», а във Вашингтон, разбира се, считат за свой дълг да защитят «своите източноевропейски приятели», пояснява немският журналист.

Но страховете на тези държави нямат нищо общо с реалността, продължава изданието.

 

Защо руският президент Путин да тръгва към военна конфронтация със Запада заради тези територии, недоумява авторът.

 

«Войните отдавна не се водят, за да се завоюват територии».

Всичко пролича на своеобразна «колективна параноя», предизвикана от събитията, случили се преди, по време и след Втората световна война, разсъждава фон Брун.

 

Авторът припомня, че след разпада на СССР Западът е нарушил обещанието си да не се разширява НАТО на изток, а също договора за забрана на разполагането на територията на бившата ГДР на чуждестранни войски и ядрено оръжие.

 

САЩ и НАТО са повече от убедени, че те са «моралът и съвестта на целия свят».

 

Те разполагат войска в Източна Европа на т.нар. «ротационен принцип».

 

Войниците се сменят, но техниката остава, при това нейното количество дори нараства, пояснява фон Брун.

«Да се прилага подобен подход като «принос за укрепване на мира» — това е връх на наглостта».

Руснаците не наблюдават всичко това със скръстени ръце, продължава авторът. Още преди срещата на НАТО във Варшава Москва обяви за ответните си мерки, тя увеличава военния си контингент в западаната и юго-западната част на страната.

 

«Продължавайте в този дух, господин Столтенберг, така по някое време ще можете да започнете третата световна», — пише журналистът.

 

«Но има проблясък на надежда — новият президент на САЩ ще натисне спирачките и ще прибере момчетата си с цялата военна техника у дома.

 

Защото по време на предизборната си борба той заяви, че не иска да играе ролята на световен жандарм, а и подчерта, че иска да се възстановят добрите, конструктивни отношения с Русия, които ще съдействат за мира…Дай Боже, Тръмп да удържи обещанията си и да приключи с дрънкането на оръжие на Запада», — надява се авторът.

Още през 1939 г. Полша изигра твърде съмнителна роля в началото на Втората световна, при това с активната подкрепа на Лондон, припомня журналистът.

През март тази година бе обявена обща мобилизация, което по същество бе равносилно на обявяване на война.

«Струва ли си да правим паралел с настоящето? Сега, както и тогава, целта е немската и руската войска да се окажат едни срещу други и в края на краищата да започне взаимна сеч. Този, който осъзнава това, по-добре разбира и случващото се в момента», — пише авторът в края на статията си.

News Front ПП


Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Добавить комментарий