Социалната мрежа Twitter се закани да блокира или изтрие профила на новоизбрания президента на САЩ Доналд Тръмп. Собствениците на социалната мрежа се недоволни от расови обиди и коментари, в които изразява омразата си към граждани, служители и цели общности, както твърдят от Туитър.

Компанията пусна съобщение, което гласи, че ще закрие страницата на Тръмп до 48 часа.

 

«Няма да толерираме наши активни потребители, чиито послания се основават само на омразата, расизма и нетолерантността. Доналд Тръмп може да е избран да встъпи в Белия дом, но най-малкото, което можем да направим, е да му се противопоставим в името на американския народ и с това да му изпратим послание «Не, господин Тръмп, ние не сме с вас!», гласи съобщението, подписано от говорителя на Twitter Пол Хорнър.

Профилът на Тръмп беше основен източник на информация за журналистите по време на цялата му кампания. Бизнесменът използваше трибуната на Twitter, където първо отправяше нападките си към Хилъри Клинтън, а после и към всички, които огласиха колко много не го харесват в телевизионен ефир и в мрежата, съобщават световните новинарски агенции.

Тагове: ; ;