Няколко отряди от сирийската опозиция, които са се присъединили към режима на прекратяване на огъня, ще воюват срещу терористичната групировка «Ислямска държава», съобщи Центърът за примирие между враждуващите страни на територията на САР.
«Заедно с представителите на сирийските власти споразумения за прекратяване на бойните действия са сключени в населените места Джейруд и Ел Отне. При посредничеството на руския Център по примирие е постигната договореност за участието в бойните действия срещу терористите от ИДИЛ на отряди от опозицията, намиращи се в дадените населени места, а също от по-рано присъединилите се към процеса на примирие в градове Насирия и Рухейба», цитира Интерфакс съобщението на Центъра за примирие между враждуващите страни в Сирия.
По данни на Центъра, в Джейруд, Ел Отне, Насирия и Рухейбе живеят около 120 хиляди човека. Отбелязва се, че в тези пунктове е била организирана доставка на питейна вода, хранителни продукти и предмети от първа необходимост, на жителите се оказва медицинска помощ.

Тагове: ; ; ; ;