Преходният екип на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп проучва възможността брифингите на прессслужбата на Белия дом да се провеждат на друго място. Това съобщи Esquire.

В случай на одобрение на подобни мерки, брифингите за пресата ще се провеждат в конферентния център на площад Лайайет в столицата или в сградат, разположена около резиденцията на президента на САЩ, уточнява списанието.

«Интересът към президента Тръмп е много голям. Дали ще има достатъчно пространство в помещение с 49 места? Получихме хиляди молби на желаещи да присъстват на последната пресконференция, но бяхме принудени да се ограничим до 400. Обсъждаме начина, по който да присъединим повече средства за масова информация», поясни Шон Спайсер, представител на преходния екип на Доналд Тръмп.

 

Според източника на Esquire основен мотив за откровено враждебното отношение на американските СМИ към Тръмп е нарушаването от страна на журналистите на принципа на неутралитета към новините.

«Те се превърнаха в опозиционна партия. Ще ги махнем от сградата на Белия дом. Ще си вземем пресцентър», — добавил източникът.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;