Президентът на Русия Владимир Путин обсъди с постоянните членове на Съвета за Сигурност подготовката на предстоящата в Астан среща по сирийското урегулиране, която ще се състои на 23 януари,съобщи прес-секретарят на президентството.

 

 

 

 

 

Припопомняме, че в края на миналата година темата вече обсъдиха Владимир Путин и президента на Казхстан

Нурсултан Назарбаев.

 

 

Русия, Турция и Иран са организатори на преговорите и гаранти по спазването на примирието, и ако то бъде фиксиранао, ще бъде окончателно ясно, че именно тези страни ще настояват страните от конфликта да вървят към примирие. Всички останали- и онази част от въоръжената опозиция, които няма да присъстват в Астана, и всички външни играчи, ще бъдат принудени вече да се съобразят и да се присъединят към процеса.

 

Началото на преговорите в Астана е насрочено за 23 януари, понеделник- и тук всичко е от значение, и мястото и времето.

 

 

Защо е избрана именно стлицата на Казахстан, Астана?- това е нагледна демонстрация на факта, че ключова роля в сирийското урегулиране играе Русия. Казахстан е близък съюзник на Русия, участник в Евразийския съюз, и в Шанхайската организация за сътрудничество, тоест руско-китайския проект, постепенно се превръща в паназиатски. Освен това Казахстан е  и мюсюлманска страна- по такъв начин мястото за провеждането на преговорите е отлично подбрано.

 

Именно в азиатска, мюсюлманска, съюзна страна Русия ще търси решение на най-важния световен проблем- търсенето на изхода от войната.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;