Федералната разузнавателна служба на Германия, а също Министерството на охраната на Конституцията представиха пред германското правителство доклад, според който Русия уж преднамерено подрива единството на САЩ и Европейския съюз. Това съобщи Spiegel.

 

Според данните на изданието, Москва, според твърденията на разузнаването, се стреми да изостри противоречията вътре в западните страни.

Глава Федеральной разведывательной службы ФРГ (БНД) Бруно Каль

По данни на изданието, правителството на Германия още не е решило под каква форма да съобщи за резултатите от работата на разузнаването на парламент и обществеността.

 

По-рано редица германски медии написаха, че контраразузнаването на Германия счита Русия за съпричастна към кибератаките над Бундестага през 2015 г., а също над компютрите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) през ноември миналата година. Ръководителят на Федералното разузнаване на Германия Бруно Кал каза, че се опасява от кибернамеса на РФ и по време на изборите за Бундестаг в настъпващата година.

 

На свой ред МВнР на Русия в лицето на Сергей Лавров на пресконференция след заседанието на Съвета на министрите на външните работи при ОССЕ в Хамбург на 9 декември заяви, че Москва счита за «бълнуване» твърденията на германските СМИ за опити на РФ да дестабилизира ситуацията в Германия.

News Front ПП

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;