Демократичен фронт ( най-големият опозиционен блок) публикува обръщение, в което се казва за подготока на референдум по въпроса за встъпването в НАТО.

 

 

 

 

 

 

 
Важното заявление направи Андрия Мандич, председател на Нова сръбска демокрация и един от лидерите на Демократичен фронт.

 

 

 
Опозицияте се готви да поеме организацията по провеждането на референдума, в случай, че режимът в Подгорица се опита да реши въпроса на ниво власт, без да се допита до мнението на гражданите, се казва още в обръщението.

 

 

 

 

 

 

 

 

Едновременно ДФ призовава властите, да се отнасят с уважение към принципите на демокрация и да дадат право на народа да се произесе по съдбоносния за страната въпрос.

 

 

 

 

 

Съгласно различни допитвания, около две трети от гражданите на Черна Гора са срещу влизането на страната в НАТО, а над 75 % подкрепят идеята за референдум по този въпрос.

 

 

 

Черна Гора е кандидат за влизане в алианса, след като през май миналата година беше подписан Протокол за всъпването в НАТО, който сега минава ратификация в парламентите на различни страни участни в блока.

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;