Трите влъхви — Трайков, Дянков и Прокопиев — с обвинение за престъпление, Дянков с мярка за неотклонение

Трите влъхви - Трайков, Дянков и Прокопиев - с обвинение за престъпление, Дянков с мярка за неотклонениеПрокуратурата привлече като обвиняем бившият министър на финансите Симеон Дянков по делото за продажба на акциите на държавата в ЕВН. Обвинението е за престъпление по служба, свързано с приватизацията на държавна собственост, се казва в съобщението на държавното обвинение. Определена му е мярка за неотклонение подписка. По същото дело ще отговарят неговият бивш колега в първото правителство на Бойко Борисов — Трайчо Трайков, както и и бизнесменът и издател Иво Прокопиев, съобщи btv.

 

Симеон Дянков се яви в столичното следствие днес с адвоката си Марин Марковски, след като беше обвинен по делото за приватизация на дялове от електроразпределителното дружество „ЕВН България”. Час по-късно той напусна сградата заедно с адвоката си Марин Марковски. Дянков не пожела да коментира пред журналисти, съобщи бТВ.

 

Дянков се запознава с обвинението, което прокуратурата съобщи преди две седмици. Според обвинителния акт средствата от приватизацията на ЕВН е трябвало да отидат в Сребърния фонд, но те са попаднали в бюджета по разпореждане на Симеон Дянков.

Коментари:

Зареждане ...