Самолет за далечно радиолокационно разузнаване и авиационно откриване на цели на НАТО Е3А «АВАКС» е извършил разузнавателен полет  около границите на Русия, свидетелстват данни на западни издания, следящи движението на военната авиация.

 

 

 

 

 

 

Според информацията на западните издания » АВАКС» с бортов номер  LX-N90447 и позивна NATO06, излетял от натовската база  Гайленкирхен,Германия е извършил полет около Калининград от южната страна на руската област. Самолетът продължително време е водил активно разузнаване на руска територия, намирайки се във въздушното пространство на Полша на височина около 9,5 хиляди метра.

 

 

 

По-рано в четвъртък, около руските граници на Балтика оперативна задача е изпълнявал стратегически разузнавателен самолет на ВВС САЩ RC-135W. Разузнавачът с бортов номер

62-4138 и позивна FILE29, е излетял от авиобаза » Милденхол» , Великобритания и е провеждал радиотехническо разузнаване около морските граници на Калининградска област, намирайки се на височина 9 хилади метра.

 

 

 

 

През последните месеци военни самолети на САЩ, други страни на НАТО и Швеция са започнали постоянни разузнавателни полети около западните граници на Русия и над районите за придвижване на руски бойни кораби в акваторията на Балтийско море.

 

 

 

 

 

 

Наблюдатели отбелязаха, че разузнавателните полети са зачестили около Калининградска област след разполагането на най-новоте руски системи ПРО С-400, оперативно- тактически ракетни комплекси «Искандер», брегови ракетни комплекси » Бастион», а също и прехвърлянето в Балтика два ракетни корвета » Зелен дол» и «Серпухов», снабдени с крилати ракети  «Калибр-НК».

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;