Москва и Техеран трябва да засилят сътрудничеството си и да преминат от военно-техническо към чисто военно сътрудничество с Техеран. Русия би могла да участва във възстановяването на военната инфраструктура на ВВСи ВМФ на републиката, санкциите не са пречка за това, заяви в петък заместник дидеркторът на Института на страните от СНГ, военният експерт Владимир Евсеев.

 

 

 

 

» Доставката на С-300 ( на Техеран) не решава проблемите в отношенията на Русия и Иран по линията на военно-техническото сътрудничество, защото се запазва високата степен на недоверие. Към това се запазват и завишените очаквания. Какъв изход може да бъде намерен? Мисля, че трябва да разглеждаме реланите възможности, които имаме пред себе си: може да се премине от военно-техническо сътрудничество към чисто военно сътрудничество в случая»,- заяви военния експерт по време на прес-конференция в МИА » Русия днес»

 

 

 

 

 

По негово мнение, може да се разгледа въпроса за съдействие от страна на Русия за възстановяването на военната инфраструктура на Иран.

 

 

 

 

 

 » Трябва да се разгледа въпроса за възстановяването на боеспособността на въоръжените сили на Иран, на първо място бих направил акцент на ВВС и ВМС, възстановяването на летищната мрежа, пристанищната, обучението на пилоти. Това би способствало за укрепянето на стратегически диалог. Русия може да помогне, и санкциите по никакъв начин не са пречка за такава помощ»,- отбеляза експерта.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;