Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп разкритикува телевизия CNN, обвинявайки я в това, че тя в името на рейтинга си публикува изфабрикувани материали.

Съответното съобщение Тръмп публикува на страницата си в Туитър. 

«CNN претърпя пълен крах със своите фалшиви новини, рейтингът й пада след президентските избори, скоро ще дойде краят на нейната репутация», — написа Тръмп.

CNN във вторник, позовавайки се на уж получена от длъжностни лица на САЩ информация, съобщи, че по време на специалния брифинг миналата неделя в Ню Йорк ръководителите на американското разузнаване са запознали Тръмп с уж налични доказателства за информация, която притежават руските спецслужби от личен и финансов характер, които дискредитират новоизбрания президент.

 

Тръмп на свой ред нарече материала на CNN фалшификат.

Ръководителят на националното разузнаване на САЩ Джеймс Клепър по-рано съобщи, че той е имал разговор с Тръмп, по време на който са обсъдили «документа от частната охранителна компания, който в последните месеци е отразен широко от медиите, членовете на Конгреса и сътрудниците от апарата дори преди разузнаването да се е започнало с доклада».

«Подчертах, че този документ не е съставен от американското разузнаване, не считам, че това изтичане на информацията е дело на разузнаването», — каза Клепър.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;