САЩ са изцяло на санкционна вълна, след истерията около псевдо-разкритията за «руските кибер-атаки»  и поредният пакет антируски санкции, сега се насочват към Сирия. Предлогът е както обикновено » необикновен».

 

 

 

 

 

 

Министерството на финансите на САЩ въвежда нови санкции срещу Сирия.

Поводът- получени сведения за използване на хлор от сирийското правителство през април 2014 година, който бил открит от Организацията по забрана за използване на химическо оръжие, се казва в съобщението на прес-службата на министерството.

И още- санкции се въвеждат и срещу Военно-въздушните сили на Сирия, силите за противоракетна отбрана, Сирийската Арабска армия, ВМФ , и срещу  републиканската гвардия. Освен това, ограничения ще бъдат наложени на 18 високопоставени сирийски чиновници, генерали полковници, които били свързани с програмата по прилагане на забраненото оръжие.

В съобщението се отбелязва, че санкциите предвиждат замразяване на всички активи в САЩ на посочените лица и ведомства, а също и забрана на граждани на САЩ за каквато и да била дейност с посочените.

В края на декември министерството на финансите на САЩ въведе санкции срещу 6 министъра от правителството на Сирия, редица граждани, на ръководителите на руската Темпбанк и на 5 юридически лица.
Към Сирия и Русия санкционната «атака» е в пълен ход. Основната заплаха за света — международния тероризъм малко вълнува САЩ, защото към терористите санкции няма наложени, даже напротив- представителите на различните групировки се радват на сериозна финансова подкрепа.
Двойни стандарти, от които става ясно «кой кой е» в международната политика. » По делата ще ги познаете.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;