Президентът на Украйна Петро Порошенко иска от Върховната Рада да одобри допускането на чуждестранни военни за провеждането на учения през 2017 година. Въпросът е, че военните учения предполагат подготовка, а когато в изречението присъства думата «военно», може да се направи изводът, че подготовката е за военни действия. И въпреки, че Украйна днес се намира в хуманитарна криза, вследствие именно на военни действия, заемащия пост президент на страната, не прави стъпки по овладяване на кризата и проблемите, които стоят пред страната, а дава знак на западните си «ментори», че е готов за още.

 

 

Предвид хуманитарната катастрофа, кризата в социалната сфера, здравеопазването, безработицата, високата престъпност и прочие, военни учения е последното от, което се нуждае украинскии народ. Но Петро Порошенко има други цели и други планове, които не касаят интересите на собствения му народ.
Искането му за одобряване на проекто-закона от Върховната рада потвърждава това. Въпросният проекто закон под № 5636, е официално регистриран на сайта на Радата, а в названието на проекта се отбелязва, че  одобряването му е необходимо, за допускането  на чужди военни подразделения на въоръжените сили на други държави, на територията на Украйна, за участието й в многонационални учения. 

 

 

 

Присъствието на каквито й да било чуждестранни въоръжени подразделения, а също й дислокация на чуждестранни военни на територията на страната, са забранени от законодателството на Украйна.

Единствено парламентът може да разреши подобен допуск в Украйна, и то със отделен закон, който се приема след обръщение на президента с такова искане.

 

Президентското искане вече е на лице- от тук следва извода, че сред приоритетите на Порошенко не влиза изпълнението на Минските съглашения, а нещо съвсем друго.

Интересно какво ще кажат украинските пенсионери, които не получават пенсии, защото държавата е почти банкрутирала, или децата, които стоят на студено в различните градове- но така или иначе тях никой не ги пита.

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;