Свободата на словото в Германия: За международните информационни агенции  Russia Today, Sputnik News и News Front могат да настъпят сложни времена. В Германия с абсолютна сериозност заговориха за необходимостта да бъдат блокирани сайтове, разпространяващи » руска пропаганда», съобщиха немски медии.

 

 

 

 

 

 

След новия тренд в обвиненията на Русия в хакерски атаки, Директорът на Агенцията на НАционална Дигурност на Германия Патрик Зенсбург призова да бъдат блокирани сайтове, пишеши » руска пропаганда».

 

 

 

» Сайтовете, разпространяващи пропаганда по поръчка на властите трябва да понесат наказание, или в краен случай, да бъдат блокирани!», — каза Зенсбург в интервю за изданието ВАЦ-Медиагрупа.

 

 

Зенсбург упреква изданията, че водят информационна война.

 

 

 

 

» Трябва да е ясно, че онези, които публикуват глупави новини, трябва да отговарят за думите си. В случая, става въпрос за манипулация на мнението на читателите от страна на въпросните издания. Целта им е — разкол сред немското общество»- заяви ПАтрик Зенсбург.

 

 

Напълно вероятно е, че в скоро време издания като Russia Today, Sputnik и частната информациона  агенция News Front могат да бъдат блокирани в Германия заради обвинения в «пропаганда». А какво е пропаганда и какво не,  решават отделни личности.

 

 

Ей такава свобода на словото в Германия.

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;