Канцлерът на Германия Ангела Меркел призова да се ускори отпращането в родината на бежанците, на които е отказано убежище, след като Анис Амри от Тунис насочи камиона в тълпата на коледния базар в Берлин, пише BBC.

В речта си на конгреса на профсъюзното обединение «Немски съюз на чиновниците» Меркел каза, че миграционната политика на Германия е необходима мярка, позволяваща изпращането у дома на онези мигранти, чието искане за убежище е било отхвърлено.
Меркел призова да се предприемат всички усилия, за да се гарантира това, че  получилите убежище мигранти ще бъдат интегрирани в немското общество, а останалите ще напуснат страната.
На 24-годишният Амри бе отказано убежище, на 19 декември той насочи многотонен камион към хората в центъра на Берлин. Жертви на атаката станаха 12 човека. Тунизиецът бе застрелян по-късно в Милано.
Амри е получил отказ от миграционните власти още през юни, но немските власти не са успели да осъществят депортацията заради отказа на Тунис да го приеме.
Властите на Германия считат за необходимо да приложат по-твърди правила за подобни случаи. Меркел ги призова да действат по-бързо. Атаката на коледния базар изисква «спешни действия, правилни действия», каза тя.
«Ние не трябва да оставаме само с обещанията си», — добави Меркел. В същото време канцлерът призова да се гарантира защитата на тези, които имат право на убежище.
Освен това, Меркел нарече оправдани действията на немската полиция в Кьолн, където в новогодишната нощ в центъра на града не допуснаха млади хора — имигранти от страните от Северна Африка.

През декември канцлерът на Германия обеща да ускори процедурата по депортацията на мигрантите от Тунис, които не са успели да получат статуса на бежанци. По този въпрос тя вече говори с президента на Тунис. Според нея, немските власти «са принудени да ускорят процеса на депортация, а също да увеличат броя на хората, които да изпратят обратно.

News Front ПП

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;