Новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да намали досегашната политика на вмешателство в чужди държави.

 

 

 

 

 

 

 

» Водени от уроците на историята искаме да установим стабилност.

Стабилност навсякъде по света и в нашата страна.

Този деструктивен цикъл на хаос и интервенции трябва да бъде спрян най-накрая»- заяви решително Доналд Тръмп в една от най- значимите си речи.

 

 

Коментар по темата направи американския конгресмен от демократичната партия, госпожица Тулси Габард.

 

» Радвам се да чуя, че Тръмп говори за края на политиката ни на военни интервенции с цел смяна на режимите. Аз говоря за това от години, че е време да се спре с разрушенията, които са по вина на нашата страна. САЩ са въвлечени в контрапродуктивни войни за смяна на политически режими, които завършват с усилването на нашите врагове и групировки от рода на ИДИЛ и Ал-Кайда ( терористични организации забранени в Русия и редица страни).

Всичко това води до много страдания за мирното население, в страните в които, ние се намесваме, както например в Сирия»,- заяви конгресменът.

 

 

» Задачата ми на срещата с Доналд Тръмп, беше включително и да го подтикна да прекрати финансирането, както директното така и косвеното, на групировките, коитп работят с Ал-Кайда и ИДИЛ, да бъде прекратено снабдяването им с долари, оръжие и друго, с «помощта на други страни»,- добави Тулси Габард.

 

 

 

Подобни заявление от американска свидетелстват, че проблема със световния тероризъм действително е задача номер едно пред човечеството ни, и ако не се справим със задачата, изходът няма да е добър за никого- това разбират и самите американци, или онези от тях, които си дават сметка, че игрите на война са много опасни, особено когато в инструментариума влизат такива проекти като ИДИЛ.

 

Нееднократно в световната общественост попадат факти, видеозаписи, журналистически разследвания и директни доказателства, за това, че САЩ финансират ИДИЛ- и са автори на проекта Ал-Кайда, който се разраства до невероятни размери, ползвайки доларите вече в собствена война…дори солидни фигури от политическия елит на САЩ без стеснение открито са заявявали, че ИДИЛ се финансира от тях.

 

 

 

Всички знаем, независимо, че про-западните медии повтарят различни песнички за «голямата лоша Русия» ( която се бори с тероризма, знаейки , че на война не се играе) опитвайки да внушават  хакерски атаки и всякакви фантастични истории…докато часовникът на планетата тик-така…

Минаваме първи етап- осъзнаване на действителността и проблемите. Казване на истината.

Втори етап е : пристъпване към решаването им.

 

 

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;