Агресивната политика на разширавянето на военното присъствие на НАТО в Източна Европа продължава, носейки опасност за стабилността в света като цяло, продуктивано от една единствена цел- приближаването към границите на Русия, привличайки в редовете си страни от бившият СССР за разполагане на свои бази и военни.
Около 300 американски военнослужещи от щата Колорадо са пристигнали в Полша в рамките на одобреният от НАТО план по усилването на присъствието на алианса в Източна Европа, предаде » Радио Полша».

 

 

 

 

Провеждайки военни учения на територията на дружествени страни за Русия под носа на Москва, НАТО не може да не си дава сметка, че си играе с огъня въвличайки цяла Европа в игрите си.

Всеки здравомислещ човек разбира, че военните учения са подготовка към действия, не просто тренировъчен лагер, в такъв случай трябва да си задаваме въпроса- към какво толкова се готви НАТО?

 

 

 

Експанзията на алианса в Източна Европа де-юре — е осигуряване на колективна сигурност за страните членки на блока, а де-факто е загубата на суверенитета за много европейски държави. Влизайки под контрола на НАТО, тези държави са длъжни да приемат всички условия на стандартизация на въоръжените сили, което значи, че такива важни аспекти като дипломация, разузнаване, инфраструктура- стават приоритет на висшите ръководители на военния блок и стоящите за тях структури от САЩ.

 

 

 

 

И докато Барак Обама готви прощалната си реч, в нощта на 10 срещу 11 януари около 300 американски военни пристигнаха на летище Лавица в полският град Познан, като потвърждение на гореизложеното.

 

 

В събота, 14 януари, в Полша ще се проведат тържествени мероприятия по случай пристигането на наотовските военни, което удивява, разбира се. Може ли да се нарече тържество, идването на американски военни в Полша е съвсем нормален въпрос.

 

Припомняме, че в полският град Вроцлав преди това пристигна група от 250 американски войници от трета бронетанкова бригада на четвърта пехотна дивизия- едва ли за да устройват тържества, ако продължим с «празничната » риторика характерна за НАТО когато описва разполагането и въоръжаването на страни около границите на Русия.

До тук есенцията е следната: още 300 военни влизат в Полша- но въпросът е с каква цел?

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;