И докато целия свят слуша речите на Обама и Доналд Тръмп,у краинските войски откриха огън по летището в Донецк. Обстрелите се водят с миномети и гранатомети, съобщиха от оперативното командване на ДНР.

 

 

 

 

 

 

 

 

« Към настоящия момент фиксираме обстрели на територията на летището в Донецк от страна на позициите на въоръжените сили на Украйна. Противникът използва миномети и гранатомети от различен тип»,-съобщи представител на военното ведомство на ДНР.

 

 

 

По- рано, на 10 януари командването на ДНР заяви, че в 18:45 след артилерийска подготовка с използването на 122 мм снаряди подразделенията на въоръжените сили на Украйна разпределени в 3 групи от по 10 човека, са атакували отбранителната линия на републиканските сили в северен Донецк. Подразделенията на ДНР успяват да птразят и да спрат атаката на противника.

Днес обаче. само ден по-късно под жестоки обстрели поада летището на Донецк. Въоръжените сили на Украйна продължават да нарушават примирието и през последните дни интензивно провокират възобновяването на военни действия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;