Ръководителите на американските разузнавателни служби по време на специалния брифинг в Ню Йорк запознаха Доналд Тръмп с уж налични доказателства, че руските спецслужби  имат лична и финансова информация за него, която дискредитира новоизбрания президент на САЩ. Това твърди във вторник телевизия CNN.

 

Тя се позовава на сведения, получени от длъжностни лица на САЩ. Източниците акцентират върху резюме от 2 страници, приложено към доклада за хакерските атаки, за които Вашингтон обвинява Москва. В основата на резюмето са залегнали докладните записки на бивш сътрудник на британските спецслужби, който заслужава доверие, според американските му колеги.

 

Според информацията на CNN, по време на брифинга е било показано на Тръмп, че Москва е събирала компрометиращи данни за членовете на двете водещи политически партии в САЩ, но съзнателно е направила достояние на обществеността само това, което се отнася за демократа, бившия държавен секретар Хилъри Клинтън.

 

Освен това, според версията на телевизията, за пореден път са се опитвали да убедят Тръмп, че лица от неговото обкръжение по време на предизборната кампания на контактували с посредници на Кремъл.

 

Ръководителите на американските разузнавателни служби на 6 януари проведоха в Ню Йорк специален брифинг за Тръмп. Той бе посветен в хакерските атаки над политическите институции в САЩ, в това число над Националния комитет на Демократическата партия.

 

Американската администрация обвиняван Русия в съпричастност, макар и да няма доказателства.

Москва нееднократно на високо ниво е отхвърляла инсинуациите относно това, че й се приписват опити за намеса в политическите процеси в САЩ.

Дональд Трамп

Той счита, че хакерите се могли да откраднат информация от системите на Националния комитет на Демократическата партия заради пренебрежителното отношение на сътрудниците към сигурността на партията си.

«Вопиющата небрежност от страна на НКДП позволи осъществяването на хакерската атака. Националният комитет на Републиканската партия имаше надеждна защита», — убеден е Тръмп.

News Front ПП

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;