Нобеловият лауреат за мир, при който САЩ водиха военни действия в 9 държави по света, убивайки повече от 300 хиляди души, при когото федералният дълг се увеличи от 10, 4 до 19, 5 трилиона долара, тоест, всеки ден от президенството е възлизал на 3 и повече милиарда долара…черният лебед, който нарича себе си » най-добрия- президент» и сълзите на тръгване.

 

 

 

 

 

Преди точно 100 години , през 1917 година американския журналист Джон Рид написа знаменитата книга

« Десет дни, които потресоха света» — за Великата Октомврийска революция в Русия ( издадена през 1919). Ще се окажем ли днес свидетели на «девет дни, които ще потресат света«, през втората декада на януари  2017 година?

«Обама, в качеството му на президент, създаде нов климат в международната политика. Многостранният дипломатически подход отново си възвърна централното място, където отново важност придоби ролята, която могат да играят ООН и другите международни организации», се казва в съобщението на Нобеловия комитет.

Светът е в очакване на прехода на властта от Обама към Тръмп- до 20 януари когато е насрочена инаугурацията на 45-я президент на САЩ остават 9 дни- кратък и истотически отрязък от време, в което може да се случи много- дотолкова е наелектризирана атмосферата в Америка и около нея.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;