По време на последната си реч като американски президент Барак Обама прочувствено призна, колко е тежко създаването на демокрация и носенето й по света. Барак Обама сподели, че понякога демокрацията се случва с цената на кръв- не уточнявайки, че става въпрос за чужда кръв, не споменавайки, че тази кръв се пролива безжалостно в името на икономически интереси, и когато тези интереси не могат да бъдат постигнати по план, пролятата кръв по чужди земи и политиката на интервенция от страна на САЩ се избелва с наложената и прилична думичка «демокрация».

 

 

 

 

 

 

» Нашият прогрес не е права линия. Работата по демокрацията винаги е била трудна, винаги е била оспорвана. Била е и кървава.

За всеки две стъпки напред, много често мислим, че сме направили една назад, но дългия път на Америка е определян от движение в права посока<> Нашата демокрация е заплашена всеки път, когато я приемаме за даденост”.- заяви емоционално Барак Обама, след което заплака.

 

 

Барак Обама прочувствено заяви още, че днес демокрацията на САЩ е заплашена, че проповядваните американски ценности са подложени на изпитание.

Кървавата демокрация внасяна в Сирия и други страни?

Сълзите на Обама и думите на нежност бяха към съпругата му Мишел и двете му деца, към себе си най-вече заради неизпълнените амбиции.

Една американска реч на политик, който опита да играе на господар. Една реч на политик не признаващ греховете си, неспособен да поиска прошка, реч в която не прозвуча и думичка за големите световни състресения, за които САЩ има огромни заслуги.

Просто реч- без послание към света и американската нация. Барак Обама се разписа с кръвтта на сирийския народ  за времето си на американски президент, който в историята на света ще бъде записан като онзи, който остави в агония Сирия, след като опита по всякакъв начин да вземе богатсвата от земята й и да я подчини. И съжалява, че не успя.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;