Американското чувство за хумор набира нови височини със забележителна непосредственост. Медии и експерти с умиление следят напъните на САЩ да обвинят Русия във всичко възможно и невъзможно- а без да искат сценаристите на новото обвинение за хакерските атаки, представят всъщност, това, че САЩ не могат да губят достойно.

Законопроекта на сенаторите от САЩ за санкции срещу Русия заради нелепите обвинения в кибер-атаки предвижда ограничаване и замразяване на активи. Е, толкова могат- докато Русия се бори с тероризма, САЩ измислят нови поводи за информационна война, губейки позициите си в очите на световната общественост.

 

 

 

 

 

 

 

 

Според предварителния вариант на документа, визовите ограничения и замразяването на активите ще бъдат въведени по отношение на лица, » които са участвали в значими действия, подкопаващи киберсигурността на обществена или частна инфраструктура и демократични институти» , а също и на лица, които са съдействали на такива действия.
Пълната липса на въображение сред американските елити постави САЩ в комична светлина, тъй като освен санкции не можаха да измислят нищо друго в създаването на образа на «голямата лоша Русия». Предвид това, че дори поредното обвинение за кибер-атаки представено от разузнаването на САЩ, издиша от липса на каквито и да било факти, а се базира по-скоро на злостни и невъздържани обвинения, усилията от страна на американците продължават.
На 6 януари американското рзузнаване публикува доклад, в който се твърди, че руският лидер Владимир Путин е издал заповед за организирането на » кампания за влияние» на президентските избори в САЩ през 2016. Съгласно доклада, в тази «кампания» са участвали руски хакери и телевизия  RT.
Интересно е да си представим, как хакерите са повлияли на мнението на американския народ, и как онези,които са изготвили «сензационния» доклад, без да искат си вкарват автогол създавайки фолклор за мощта и гения на руския народ, който е способен да влияе на всичко.
Прес-секретарят на президента на Русия Дмитрий Песков, на свой ред заяви, че Москва вече » сериозно се е изморила» от обвиненията за хакерски атаки, а официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, заяви, че вследствие на «хакерските атаки» е пострадал най- вече мозъкът на Обама.

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;