Стана известно, че руските военни специалисти са разработили свръхзвукова ракета: тя може да достигне до територията на Великобритания за 13 минути.

 

Вестник Daily Mail съобщава, че «обект 4204» е бил изстрелян на няколко хиляди мили — от базата «Ясний» до Камчатка в Далечния Изток. Кремъл заяви, че пускът на ракетата е преминал успешно.

 

Експертите твърдят, че тази ракета не може да бъде контролирана от американската система за противоракетна отбрана, защото тя постига такава голяма скорост, че фактически не може да бъде прихваната.

 

Новото руско оръжие ни кара да считаме атомната бомба, хвърлена над Хирошима, за «детска игра».

Ракетата «Сармат»

Също неотдавна стана ясно, че Русия в най-скоро време ще създаде най-мощните ядрени ракети, способни да унищожат територия с размер на Франция или Тексас. До западното крайбрежие на САЩ те могат да долетят за 12 минути. Ще бъдат окончателно готови към 2018 г.

 

Новата свръхзвукова ракета «РС-28 (Сармат)», «Сатана-2» по класификацията на НАТО, ще бъде демонстрирана.

 

Ракетата «РС—28» развива скорост до 4.3 мили (7 км) в секунда и е предназначена за гарантиране на противоракетния щит. Тя може да доставя до 40 мегатона бойни глави — това е почти две хиляди пъти повече от атомните бомби, хвърлени над Хирошима и Нагасаки през 1945 г.

 

Съобщава се, че се планира пускането на серийно производство на тези ракети — на базата на стария модел «СС-18 (Сатана)».

Според изявлението на Правителството и снимките, разпространени от електронния сайт «Център за конструиране на ракети», ракетата «Сармат» ще носи 16 бойни глави. Тя не може да бъде хваната от радарите и е в състояние да порази големи територии.

 

Междуконтиненталната балистична ракета «ЯРС РС-24» се появи на Червения площад по време на Деня на Победата, но без признаци на модификация до «РС-28 (Сармат)». Ракетите с делекобойност до 6213 мили (10 хиляди км) позволяват на Москва да атакува Лондон и други европейски страни, тя може да достигне до Западното и Източното крайбрежия на САЩ.

Старото оръжие


Игор Сутягин, военен експерт, казва следното:
«Ракетата  „СС-18“ се разработва вече 30 години. В момента нещата са финализирани и се планират датите за продажба».

 

Експертът добави още: «Системата за противоракетна отбрана трудно ще открие ракетата не само поради високата й скорост, но поради сложната й траектория».

 

Министерството на отбраната на Русия планира да завърши разработката на «РС-28» до края на 2018 г. и да се избави от последния образец на «СС-18» към 2020 г.

 

Игор Стягин заяви също, че руските ракети СС-18 са били разработени още по времето на СССР, през 1988 г. в завод в Днепропетровск.

Ракетният комплекс«РС-28» се разработва в завод «Хруничев».

News Front ПП

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;