Вчера в Украйна, Лвовска област, неизвестни украински националисти втрещиха с безумието си, взривявайки мемориала на жертвите на масовите убийства на поляците, извършени с особена жестокост от нацистите от дивизия СС

» Галичина», съобщиха множество украински медии.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Възпоменателният кръст, явяващ се център на композицията на мемориала, е напълно унищожен, а колоните с имената на жертвите на масовите убийства, са оцветени в цветовете на украинското знаме и бандеровския флаг, блогери съобщават, че националистите са изобразили и руни » СС»

 

 

 

 

 

Подобен циничен жест, оскверняващ паметта на жертвите на нацизма, извършен в наши дни, се явява акт на провокация и агресия, и определено е белег за опасна идеология.

Отношенията между Украйна и Полша с всеки изминал ден се влошават. Причина за това са и много некоректни изказвания от страна на украинските влати по адрес на поляците, което от своя страна повлича недоволството от страна на поляците към украинците.

 

 

 

 

 

 

В памет на трагедията от времето на СССР в селото е установен паметник, който неизвестни разрушават в началото на  90-х години. През 2005-година  мемориалът е отново възстановен, а сега отново е разрушен.

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;