Истинският империализъм

Очевидно е, че русофобията, както вчера, така и днес, преследва напълно конкретна цел: да оправдае империалистическата политика на Великобритания и Съединените Щати.

През XIX век, когато Лондон разпространявал фалшификацията за завещанието на Петър Велики (за него можеш да прочетеш в 1 част на статията пак в тази сайт, бел.ред) като доказателство за руския експанзионизъм, Британската империя поне 20 пъти увеличила своите мащаби, както и Франция.
Западът и днес плаши чрез русофобията си, позовавайки се на уж неудържимите амбиции за световно господство на новия Петър Велики — Владимир Путин — който, както разказват западните политици и експерти-интелектуалци, има намерение да завоюва Европа, света и Слънчевата система.

 

Но всичко може съвсем скоро да се обърне в обратна посока: докато Западът крещи «Вълци, вълци» или по-точно «Мечка, мечка», НАТО разширява границите си, сферите си на влияние и почти докосва Русия при това при наличие на такова неравномерно разпределение на силите, че е нереалистична дори мисълта, че Русия може да се опита дори да мечтае да завоюва Европа.

 
След дестабилизацията на Близкия Изток с помощта на мнимите арабски пролети, спретвайки «хуманитарни» войни в Ирак, Афганистан и Либия, разгаряйки конфликта в Сирия, изигравайки нееднозначна роля спрямо ислямския халифат и ИДИЛ, способствайки за разпространението на ислямския интегрализъм, сваляйки всички светски режими и финансирайки групите на Ал Кайда, провокирайки цветните революции, извършвайки държавни демократични преврати (както в Украйна) и опосредствено участвайки във войната между Саудитска Арабия и Йемен, Западът се опитва да ни каже следното: ето каква опасност за целия свят представлява Русия.

 

Завещанието на Петър Велики послужи за добър урок, но да лъжеш като дявол — това е любимото правило на фалшивите певци на демокрацията.

News Front ПП

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;