«Дясната ръка» на Прокопиев влиза в ръководството на «Да, България», протестърите също, Генов — аут

"Дясната ръка" на Прокопиев влиза в ръководството на "Да, България", протестърите също, Генов - аутДясната ръка на бизнесмена Иво Прокопиев влезе в ръководството на партията на бившия министър от кабинета «Борисов 2» Христо Иванов — «Да, България», съобщи Канал 3.

 

Изпълнителният директор на дружеството „Алфа финанс холдинг“ — Юри Катанов вече е сред партийните началници.

 

Самият Прокопиев умишлено пропусна сбирката, но за сметка на това ще разчита на най-близките си хора, за да контролират партийните процеси.

 

Катанов бе избран за един от седмината членове на Националната контролна комисия на партията. Нейната роля ще бъде да решава кой от партийците да бъде гонен и ще тълкува спорни въпроси от устава по свое усмотрение.

 

Няколко съветници на вътрешния министър Румяна Бъчварова също са в ръководството на партията.

 

Бъчварова, чиято дъщеря Лора Филева отговаря за така важния за вестник «Капитал» ресор правосъдие, се е отчела с двама свои хора.

"Дясната ръка" на Прокопиев влиза в ръководството на "Да, България", протестърите също, Генов - аут

Съветникът й Атанас Славов е също в ръководството на партията, както и IT-специалистът Божидар Божанов, на който бяха възложени куп важни задачи в правителствения сектор. Двамата обаче се правят, че нямат нищо общо с т.нар. «статукво».

"Дясната ръка" на Прокопиев влиза в ръководството на "Да, България", протестърите също, Генов - аут

Други протестъри като Антоанета Цонева, Емил Джасим, както и синът на продуцента Магърдич Халваждиян — Бебо също са в шарената група.

 

Доскоршният им съратник Асен Генов обаче гледа с насмешка на мероприятието. От два дни той пише със сарказъм в социалните мрежи:

 

„В деня, в който РПЦ празнува Коледа (честито на вярващите), новоучредяваща се партия (която се самоопределя като нелустрационна, нелява и недясна) ще избере предизвестен лидер, без алтернатива (честито на повярвалите)“, написа вчера Генов преди предизвестеното избиране на лидера.

 

Днес той продължава да се надсмива над политическия плам на доскорошните си сподвижници.

 

Оказва се, че Генов дори не е канен на учредителното събрание, въпреки че бе един от най-активните протестиращи и не осребри с държавен пост висенето по жълтите павета както направиха останалите нови партийци от «Да, България».

"Дясната ръка" на Прокопиев влиза в ръководството на "Да, България", протестърите също, Генов - аут
Мануела Малеева

Коментари:

Зареждане ...