112 Украина/Климкин: «Санкциите срещу Русия да останат, докато тя ни върне Крим»

Дата на публикуване: 09 01 2017, 05:56


112 Украина: Климкин требует сохранить санкции до «полной деоккупации Крыма»
 Министърът на външните работи на Украйна Павел Климкин заяви, че за снемането на санкциите срещу Русия може да се говори само, ако тя изпълни минските споразумения, съобщи  «112 Украина», позовавайки се на една от информационните агенции.
При това той подчерта, че ограничителните мерки, въведени от Европейския съюз след «окупацията на Крим», трябва да останат, докато Русия не остави полуострова.
Това изявление украинският министър направи след съвместния брифинг с председателя на ОССЕ Себастиян Курц.
«Санкциите са ни необходими, за да заставим Русия да изпълнява минските споразумения. Ако тя изпълни «Минск», то може да започнем да говорим за свалянето на санкциите…
Но санкциите са свързани с изпълнението на «Минск», за да може Русия да изпълни «Минск». Много е просто: или се изпълнява «Минск» и санкциите падат, или «Минск» не се изпълнява, но тогава трябва да се намерят средства: вероятно ожесточаване на санкциите, а вероятно други средства.
Тук няма никакво разногласие между нашата позиция и тази на ЕС. Това е решение на ЕС. Но е много важно, искам да подчертая това, че санкциите, които са наложени на Русия след окупацията на Крим, трябва да останат до момента, в който Русия остави Крим», — подчерта Климкин.
News Front ПП

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;

Добавить комментарий