Автор: Пол Робъртс

Джон Рапопорт* чудесно се надсмя над американските медийни проститутки:

«Владимир Путин е таен агент на САЩ. А-ха. Това е. САЩ — това е СССР. Тръмп е червен. Той винаги е бил такъв. Той е комунистически милиардер».

 

Джон Рапопорт (англ. Jon Rappoport, 1938 г. р.) — известен в САЩ разследващ журналист, автор на три мултимедийни сборници, консултант, художник. През 1982 г. е номиниран за наградата Пулицър.

 

Оправдан присмех. Нищо повече не заслужава подобен присмех от Washington Post, New York Times, CNN и останалите медийни проститутки, маскирани като журналисти. Но, както отбелязвах и аз, и други истински журналисти — такива, като Глен Гринвалд — лансират потоци от фалшификати, които прибързано и хазартно дават път на медийните проститутки, а с това носят със себе си заплахата от термоядрена война.

 

В продължение на няколко години Русия и нейният президент са подложени на безпрецедентна демонизация. Руснаците знаят, че нахлуването в Грузия и Южна Осетия (извършени, когато Путин беше на пекинската Олимпиада) е било провокация на Вашингтон. Руснаците знаят, че държавният преврат, осъществен от Вашингтон в Украйна (когато Путин беше на Олимпиадата в Сочи), беше провокация, целяща завземането на руската военно-морска база в Крим и отрязването на Русия от Средиземно море.

 

Руснаците знаят, че Вашингтон знае, че обвиненията към Русия за взлома на електронната поща на Хилъри и нейния предизборен щаб са лъжа.

Руснаците знаят, че «руската заплаха», сътворена от Вашингтон, е лъжа.

Както са лъжа и нейните вариации — такива, като неминуемото руско нахлуване в Полша и Прибалтика.

 

Руснаците разбират, че базите на ПРО на САЩ на границата с Русия също са провокация — точно такава, каквато са военните маневри на НАТО на границата с Русия и в Черно море. Списъкът може да го продължите и сами.

 

В САЩ цари вездесъща лъжа.

 

Тя се разраства и се превръща в още по-голям абсурд.

Тя вече е институционализирана в държавната власт на САЩ — в ЦРУ, във  ведомствата на изпълнителната власт, сред членовете на Сената и Палатата на представителите.

 

Безкрайното повторение на тази лъжа в медиите се разглежда от руснаците като признак на подготовка на населението на западните държави към военно нападение над Русия.

 

Путин нееднократно публично предупреди, че западната пропаганда води към опасна дестабилизация на обстановката в света.

Независимо от това, както той отбелязва, неговите предупреждения на се чуват от никого.

(край на 1 част, следва продължение)

 

Автор: Пол Робъртс

Превод: Петя Паликрушева за News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;