Изданието BUNDESDEUTSCHE ZEITUNG съобщава за военна подготовка в немския град Бремерхафен и прехвърлянето на 3 и 4 бригада от пехотната армия на САЩ към границите на Русия.

 

 

През цялата следваща седмица на изток ежедневневно ще се прехвърлят по три състава с военна техника, заяви представител на командването на бундесвера от Бранденбург. По негови думи, за транспортирането ще са необходими 900 вагона, а общата дължина на съставите ще достигне 14 км.

 

 

 

 

 

Към настоящия момент на пристанище Бремерхафен пристигат кораби превозващи военна техника от САЩ, пише изданиетоBundesdeutsche Zeitung. » Съединените щати разтоварват танкове в Германия за война с Русия»,- бие тревога немското издание, пояснявайки , че става за ппрехвърлянето на 3 и 4 бригада от пехотната армия на САЩ към границите на Русия.

 

 

» От 7 до 16 януари ежедневно ще бъдат изпращани по три състава военна техника»- съобщи представутел на командванетото на бундесвера, добавяйки, че за транспортирането ще са необходими 900 вагона.

 

 

» Извършваното прехвърляне на войски, без необходимост вкрава Европа в нова спирала на увеличаване на напрежението с Русия»- заяви депутат от Бундестага и член на парламентарния комитет за отбрана Александър Ной. 

 

 

 

Политикът е убеден, че САЩ и НАТО «продължават да въоръжават, и все повече преминават от думи към действия», а това че правителството се опитва да превърне Германия в «плацдарм за разполагането на силите на САЩ и НАТО срещу Русия», за «скандал».

Според мнението на Ной, Берлин трябва » да откаже на Вашингтон в използването на немска територия за прехвърляне на войски и да заеме позиция за «разреждане на политиката на напрежение в отношенията с Москва.»

 

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;