Държавният секретар на САЩ Джон Кери счита, че новоизбраният президент Доналд Тръмп ще нанесе вреда на интересите на Вашингтон, ако отмени санкциите срещу Русия, без да сключи при това допълнителни споразумения. Това лидерът на външнополитическото министерство на САЩ заяви в интервю за телевизия NBC.

Керри отбеляза, че, отменяйки санкциите, въведени от САЩ срещу Русия под предлог, че Москва има общо с кибератаките в САЩ, Тръмп «ще даде много опасен и разрушителен сигнал».

 

Според държавния секретар на САЩ, в този случай републиканецът ще прояви пренебрежение към изводите на разузнаването на САЩ, а също към «страховете на американците по повод намесата в демократичните процеси».

Заедно с това Кери отбеляза, че ситуацията ще бъде различна, ако Тръмп се откаже от антируските санкции в «съчетание със сключени по-рано поредица от ясни споразумения».

«Това е друг въпрос», — констатира Кери. Той не поясни какви точно споразумения следва да сключи Тръмп с Русия, но в този пасаж от интервюто става дума за антируските мерки, които САЩ приеха във връзка с кибератаките.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;