Хилъри Клинтън, която изгуби на изборите за президент в САЩ от Доналд Тръмп, не изключва възможността да издигне кандидатурата си за поста кмет на Ню Йорк. Това съобщи вестник New York Daily News. Изборите за кмет на най-големия град в САЩ ще се проведат на 7 ноември тази година.

Както съобщил добре информиран източник, Хилъри Клинтън в частен разговор не е изключила възможността да се бори за поста кмет на Ню Йорк, пише изданието.
Според осведоменото лице, Клинтън, която много привърженици призовават да се върне в политиката и да участва в борбата за поста кмет, не е изключила възможността да хвърли предизвикателство към настоящия кмет Бил де Блазио.
Както припомня изданието, де Блазио поддържа в продължение на дълги години тесни връзки с Клинтън, но «отношенията между тях рязко се влошили след като той отказал за подкрепи Хилъри Клинтън в качеството й на кандидат за поста президент на САЩ».
Заемайки поста кмет на най-големия град в САЩ, Хилъри Клинтън, както отбелязва  New York Daily News, «отново би се оказала на световната сцена, но много политици изразяват съмнения, че екс-държавния секретар ще се реши въобще да се върне към активна политическа дейност».
Един от факторите, възпрепятстващи участието на Клинтън в борбата за поста кмет — е нейното настоящо местожителство в град Чапакуа северно от Ню Йорк. Според законите на щата Ню Йорк, кандидатът за поста кмет на града е длъжен да живее на територията на един от петте района в града — в Манхатън, Бруклин, Бронкс, Куинс или Стейтън-Айлънд.

 

 

Тагове: ; ; ; ;