Известният кардиохирург Борис Тодуров обвини Министерството на здравеопазването на Украйна за гибелта на хиляди хора. Според него, броят на жертвите е значително повече, отколкото в официалната статистика.

 

Той се обърна към ръководството на Украйна с искането да се намеси в конфликта, който, според него, има между Института за Сърцето, чийто директор е самият той, и заместника на изпълняващия длъжността Министър на здравеопазването на Украйна Александър Линчевский. Чиновникът отказал да открие филиали на Института в Донецка и Луганска области.

 

«Нещо лошо ли предлагаме? Господин Линчевский реши да си поиграе, без да се замисля за 2 млн-то население в двете области, които се нуждаят от постоянна кардиохирургическа подкрепа. Аз лично с доброволци посещавам двете области на всеки три месеца вече трета година. За година оперираме около 800 граждани и военни с пороци на сърцето и инфаркти. Тези действия на Линчевский, който не направи нищо за организиране помощта за тези територии, считам за престъпни», се казва в съобщението.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;