Вицепрезидентът на САЩ демократът Джо Байдън препоръча на новия стопанин на Белия дом републиканеца Доналд Тръмп да промени модела си на поведение. Критиката по адрес на 45-ия президент на САЩ, чиято инаугурация ще бъде проведена на 20 януари,Байдън отправи в ефира на телевизия PBS.

 

 

Настоящият заместник държавен глава на американската администрация бе помолен да коментира пристрастието на Тръмп съм Туитър, където той изразява мнението си, в това число в достатъчно рязко форма.

«Пораснете, Доналд, пораснете. Време е да станете възрастен. Вие сте президент, покажете ни, че можете», посъветва 70-годишния Тръмп 74-годишният Байдън.

 

 

 

«Надеждата ми е, че когато новоизбраният президент започне да слуша собствените си брифинги от представителите на разузнаването, ще е наясно вече с разузнавателната информация».

 

Тръмп и обкръжението му ще видят «колко професионално  и ефективно работят» спецслужбите на САЩ и «част от текущото напрежение ще отслабне», заяви Обама. Той призна, че държавният глава трябва да получи «неполитизирана» разузнавателна информация, защото «е заложена националната сигурност»

 

Тагове: ; ;