Промените в Европа директно могат да рефлектират върху нашата действителност, защото някои от изборите там просто могат да нанесат смъртоносен удар на Европа.

 

Това коментира в интервю за предаването «Нещо повече» по програма «Хоризонт» културният антрополог професор Ивайло Дичев:

 

Не е много ясно какво ще правим след разпада на този съюз. Ако във Франция спечели Марин льо Пен, за което има някаква вероятност, това практически ще е краят на Европейския съюз. У нас сюжетът е друг в момента и той е: по какъв начин тази държава ще бъде управлявана.

 

Мисля, че на Бойко Борисов не му издържаха нервите и той затова си подаде оставката, а не само заради нарцистичното си его, което всички познаваме, добави професор Дичев:

 

Сега на хоризонта е реформата на избирателната система с мажоритарен вот, която не е домислена, не е добре предложена, експертите не я приемат такава, каквато е, но все пак тя дава някаква посока на решенията.

 

Една смесена немска избирателна система би стабилизирала до голяма степен нашия политически хоризонт.

 

Много от малките партии ще умрат, просто ще изчезнат, а други от тях, които решат да продължат, ще бъдат принудени да се коалират, да търсят сътрудничество помежду си.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;