Глобалисткият елит подготвя масирано настъпление

От февруари 2017 година глобалисткият елит започва масирано контранастъпление. За да може то да бъде преодоляно, «популистите» трябва да усвоят главните уроци от турбулентния и достатъчно успешен за тях политически сезон на 2016.

 

Да отделим четири от уроците.

 

Наистина, в момента ни се струва изненадващо, че над Америка и Европа се появи антиглобалистка вълна, която измете Хилъри Клинтън, Дейвид Камерън, Матео Ренци, която раздели Великобритания от Европейския съюз, прекърши всички надежди на италианските центристи и ограничи пълномощията на парламента, а Доналд Тръмп се оказа на политическия Олимп.

Изненада е, че всичко това не се случи по-рано.

 

Глобализацията в нейното евроатлантическо проявление не можеше да не предизвика законното недоволство на хората преди всичко в самата евроатлантическа общност.

 

 

 В близкото минало бе популярна темата за т.нар. златен милиард — жителите на развитите страни, чийто капиталистически рай се създава за сметка на безпощадната експлоатация на суровините и на държавите-фабрики, в които заплатата на работниците е не повече от 100-150 долара. А извън пределите на тази неравноправна симбиоза царстват нищетата, гладът и безкрайните войни.

 

Точно това донесе глобализацията. Всъщност, това е самата глобализация в реалните й проявления.

 

Има едно по-тясно тълкуване на термина — световното господство на САЩ, осъществявано в името на тесните им национални интереси.

 

Трябва да благодарим на Доналд Тръмп и неговите избиратели, че от илюзиите по този термин не остана и следа.

 

Ако в САЩ през 2016 г. президентската надпревара се беше свела до обичайното противопоставяне между елита от Републиканската и Демократическата партии, щяхме да търсим алтернатива на глобализацията където си поискаме, но не и на Запад.

 

Да, Китай преуспя повече, отколкото Венецуела, но именно икономическата конвергенция между КНР и САЩ бе причина създаването на фундамента на глобалната икономика, тази същата, която доведе до деиндустриализацията на цели щати в Америка и направи непригоден за дишане въздуха в редица градове в Поднебесната. Т.е. в тези страни, чийто елити не само гмурнаха държавите си в глобализацията, но и поставиха своето твърде относително благополучие в пряка зависимост от успеха на глобалисткия проект.

 

И Русия не остана остров в този процес. Дори сега, когато избирателите от Запада се разбунтуваха срещу либерал-глобалисткия световен ред, когато президент на задокеанската свърхдържава стана Доналд Тръмп, поне половината от руския елит все още се чуди на коя страна да застане.

 

Тези съмнения могат да бъдат разбрани. Те са обусловени не само от грижата за собственото им процъфтяване. Ако антилобалистите на Запад успеят, ще се сблъскаме с нови призиви — такива, каквито в най-новата руска история никога не са възниквали.

 

Но ако победят глобалистите, ако силите на т.нар. западни популисти не стигнат, световният елит ще направи всичко, за да може победата им да бъде ОКОНЧАТЕЛНА.

 

 

Термините «суверенитет» и «национална държава» завинаги ще останат «екстремистки».

 

 

Християнската и европейската идентичност ще бъдат изгорени от медийно-образователния напалм, имиграцията от Близкия Изток и от Африка ще се превърне от масова в тотална.

Пристигането на все нови и нови мигранти в Европа и САЩ НЕ са страничен продукт на глобализацията, а са инструмент за нейното създаване, господство и бетониране.

 

Средната класа, точно както и работническата класа ще бъдат унищожени. Това ще бъде поднесено като победа на ефективността над икономическия национализъм, т.е. на глобалния пазар над «мързеливия човек», неспособен за производството на конкурентен продукт.

 

Това ще закрепи полуфеодалният монопол на транснационалните корпорации.

 

Дори най-успешният местен бизнес ще бъде или изкупен от ТНК, или оставен в разсипано финансово и административно-дългово непреодолимо бреме.

Там, където работи имиграцията, ще поставят роботи и прочие плодове на четвъртата технологична революция.

 

Не е трудно да си представим, че за безпилотните камиони и таксита могат лесно да се отделят две трети от пътищата…

 

Влаковете също могат лесно да се оборудват с «прогресивни технологии»…

Никога няма да разберем, наистина ли безпилотните автомобили са по-ефективни и безопасни от тези, които се управляват от хора — просто защото никой няма намерение действително да ни казва истината.

 

 

 

Реално демокрацията (доколкото я има) де-факто ще бъде тотално ликвидирана — толкова неочаквано, колкото неочаквано гръмнаха Тръмп и Брекзит. Елитите не спят, драги читателю.

 

Никой не е длъжен да ни дава разяснения или да се оправдава, че, освен икономическите преимущества на този безпилотен транспорт, съществуват и много други задължения около трудоустройството на гражданите.

 

 

По-точно циркът, който ще се нарича демокрация, ще бъде предаден в ръцете на наднационалната неизбираема бюрокрация. Ще издигнем либералната система на ценности (мултикултурализъм, разнообразие, толерантност, политкоректност и прочие) в ранга на «пазител на демокрацията»…

 

Искаше ми се това да е измислица или поне да са умишлено сгъстени краски. Уви!

Погледнете западната властова преса и ще прочетете почти същото, но с други думи.

От февруари 2017 г. глобалисткия елит започва масирано контранастъпление.

 

Псевдо-левите не отричат глобализацията и политкоректността, страстно защитават правата на нелегалните имигранти и малцинствата…Към характеристиката им спада и почти детската радост при повишаване на едни данъци…А за загубата на работни места….се мълчи.

 

По това ще ги познаете, че са псевдо-леви, апропо. По неумението да различават глобалната заплаха. А вероятно не е неумение, а целенасочена разпродажба. Политическа. Цинична. Безидейна.

 

 

 

Второ, никой да не си мисли, че срещу антиглобалистите някой се кани да играе честно. Суверенността на изборите ще бъде вероятно принесена в жертва на «контрареволюционната целесъобразност».

Глобалистите нямат етнос, нямат партия, нямат държава — те са наднационални. И мачкат подред.

 

Е, време е тогава анти-глобалистите да направят също свой своеобразен анти-глобалистки интернационал. Т.е. да се съюзят, временно, целесъобразно, трезво, тактически срещу мощната финансова машина на елита.

 

В този смисъл, как мислите, защо Барак Обама агитира британците да запазят членството си в ЕС?! Дори си сплаши, че в случай на Брекзит Обединеното Кралство «ще се озове на края на опашката» по всички въпроси на взаимодействието със САЩ и световната общност.

 

Ако не можеш да си отговориш, виж по-горе през 2 изречения, започва с думите «Глобалистите нямат етнос…»

 

Доказателство, че глобалисткият елит няма етнос и държава…, е фактът, че дори сега, властовата преса вече тръби почти из целия свят за намесата на Русия в изборите във Франция и Германия. А те са след месеци.

 

Обвиненията към анти-глобалистите, че са свързани с Кремъл, ще бъдат използвани като оправдание за политическите репресии срещу «неправилните» партии. Опозиционните политици няма да бъдат изпратени в лагери, разбира се, но административно-медийният нокаут ще бъде мощен.

 

Най-лошата защита от такъв накаут е да започнеш да внасяш корекции в риториката си и да се оправдаваш. Най-надеждната защита е точно обратното — да засилваш акцентите и да демонстрираш, че антиглобалистите въобще нямат намерение да се подчиняват на старите правила.

 

С една дума — да се прави това, което направи в Америка Доналд Тръмп, а не това, което направи в Австрия преди повторните президентски избори Норберт Хофер.

 

 

Трето, борбата с глобализацията съвсем не отрича международното партньорство. Сътрудничеството на британските архитекти на Брекзита с екипа на Доналд Тръмп донесе съвсем нелоши плодове.

 

Италианските партии, които на референдума през декември бяха против управляващата партия, също се възползваха от помощта на британските си колеги. И победиха. А Норберт Хофер и неговата Австрийска партия на свободата се отказа от чужда подкрепа. И изгуби.

 

Нито единия от двата световни лагера няма да постигне окончателна победа през 2017 г.

 

А това значи, че още през пролетта, след изборите във Франция, ще започне новото икономическо съревнование. Вероятно ще бъде съпроводено и с търговски войни, и с твърди действия на финансовия елит срещу «страните-предателки».

 

 

Това е, предупредени сте, а това значи — въоръжени.

 

Честита нова година, драги читатели! И бъдете бдителни!

News Front ПП

 

Коментари:

Зареждане ...