Ръководителят на ЦРУ Джон Бренън с изявлението си, че Русия уж използва в Сирия «тактиката на изгорената земя», се опитва да си постели «за бъдещето», защото САЩ ще се наложи да отговарят за действията си в САР, това заяви официалният представител на Министерството на отбраната на Русия Игор Конашенков.

 

Той припомни, че «международната коалиция» начело със САЩ от 2012 година «методично разрушава инфраструктурата на Сирия с цел максимално отслабване на нейното легитимно правителство, независимо от заплахата за мирното население».

 

 

 

 Конашенков отбеляза също, че бомбардировките на САЩ и коалицията не са били нанасяни върху завзетите от ИД обекти от нефтодобива, което е позволило на метежниците да печелят на базата на незаконната продажба на нефт десетки милиони долари ежемесечно и така да вербуват наемници за редиците си от целия свят.
«Рано или късно за всичко това ще се наложи да отговаряте. Затова опитът на господин Бренън да си постели с изявлението си «слама за бъдещето» едва ли ще ви спаси. Реалните резултати от действията на Русия в Сирия са добре известни на Джон Бренън. Специално за ЦРУ и подобни специални служби ние ги държим в течение на резултатите си»,  каза Конашенков.
Ситуация в Сирии. Архивное фото

Той подчерта, че главният резултат от действията на Москва в Сирия е съвместното споразумение с Иран и Турция за прекратяването на бойните действия и подготовката за преговори в Астана с части от сирийската опозиция.

 

Конашенков припомни, че американските ВВС са използвали ядрените си боеприпаси по японските градове Хирошима и Нагасаки, атакували са с химически реагенти Лаос и Виетнам. Според представителя на руското военно ведомство, благодарение на лъжливите данни на ЦРУ, САЩ са започнали войни в Афганистан, Ирак, Либия и Югославия, по време на които са унищожили икономическата инфраструктура на тези страни.

 

Както заяви Конашенков, компаниите, които са били заети с възстановяването на повредените обекти, са били близки до ЦРУ и Пентагона.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;