Разузнавателните служби на САЩ понастоящем не са успели да предоставят на новоизбрания президент Доналд Тръмп убедителни доказателства относно съпричастността на Русия към хакерските атаки над електронните системи на американските политически организации.

Това заяви в интервю за Fox News представителят на екипа на Тръмп Шон Спайсер, издигнат за поста прессекретар на Белия дом.

 

Спайсер заяви също, че публикуваният миналата седмица доклад на ФБР и Министерството на националната сигурност на САЩ, посветени на руските хакерски атаки, повече е приличал не на убедителен доклад, а на «практическо ръководство за Националния комитет на Демократическата партия за подобряване на тяхната информационна сигурност».

 

Според помощника на Тръмп, новоизбраният президент и неговия екип «очакват окончателния доклад» на американските власти, в който или да се приложат конкретни доказателства за съпричастността на Русия към хакерските нападения, или в прав текст да се каже, че разузнаването «само в общи черти предполага», че зад кибератаките би могла да има отношение Москва.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;