«Путин порази всички с великодушието си»

Дата на публикуване: 02 01 2017, 15:58


Мировые СМИ: Путин поразил всех «срежиссированным» сюрпризом

Как реагираха в САЩ на жеста на Владимир Путин:

 

Решението на Владимир Путин да остави санкциите на Обама без отговор порази медиите в САЩ.

 

Отказвайки да изгони американските дипломати от Русия в отговор действията на Обама, президентът на Русия извърши «невероятен ход», с удивление отбеляза бившият ръководител на редакцията на  CNN в Москва Джилл Догерти.

 

Журналистката признава, че това «бе наистина неочаквано» решение «напълно в стила на Путин», на когото «му се отдават майсторски непредсказуеми ходове».

 

Самото решение на стопанина на Кремъл бе оценено високо от Тръмп. Както предаде CNN, приемникът на Обама написа в Туитър:

«Винаги съм знаел, че Путин е много умен!»

 

Списание Foreign Policy пише, че непредсказуемият ход на Путин ознаменува «обръщане на 180 градуса на неговата традиционна дръзка дипломация. От гледна точка на тактиката, това беше триумф. Внезапно санкциите на Обама, върху които, както се планираше, следващата администрация не можеше да повлияе, повече не изглеждаха така необратими».

 

В разговори си с Business Insider специалистът по Русия и Евразия от Международния център Удро Уилсън Майкъл Кофман признава, че постъпката на Путин — «това без съмнение е най-провокативният и неудобен отговор, който би могъл да получи Вашингтон…Вместо да реагира на последния напън на администрацията на САЩ с предсказуем маниер, Русия реши да представи санкциите на Обама като нещо напълно нищо незначещо».

 

The New York Times уверено твърди: отказвайки да реагира на новите ограничителни мерки на Обама, президентът на Русия «заложи на подобряване на отношенията със САЩ при новия президент».
Foreign Policy също счита следното: поразителната и триумфална стъпка на Путин в определена степен предопредели политиката на Тръмп.
След този «великодушен жест САЩ ще се нуждае от особена смелост…».
Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп вече «разби» американските телевизионни канали CNN и NBC за начина, по който информират за събитията, свързани с въвеждането на нови санкции спрямо Русия, съобщи  The Hill.
Само канал  Fox News заслужи похвалите на милиардера за репортажите за геополитическото противопоставяне между Русия и САЩ, отбелязва изданието.
А кореспондентът на Bloomberg Тони Кларк е останал с впечатлението, че реакцията на Москва е била «постановка».
«Министърът на външните работи заяви за сериозни огледални мерки. А после Путин каза:
«Няма да допуснем да паднем до тяхното ниво».
Русия наистина се опита да представи санкциите като последната отчаяни стъпка на администрацията на Обама. Опита се да представи това като опит на администрацията на демократите да спасят ситуацията след поражението си на изборите», твърди журналистът.
News Front ПП

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;

Добавить комментарий