За втори път терористите си позволяват да атакуват посолството на Русия в Дамаск. Във втората половина на деня в четвъртък, е била изстреляна мина от подконтролен на бойците район в Дамаск, която е попаднала на територията на посолството на Русия, около входа на консулския отдел.

 

 

 

 

 

» Взривът от мината е нанесъл незначителни материални щети. Пострадали няма»,- гласи официалният коментар на говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, публикуван на сайта на ведомството.

 

 

 

 

» Поредното нападение над руската дипломатическа мисия, е недопустимо и заслужава да бъде решително осъдено.

Опитите на екстремистите да провалят усилията по осигуряване на режим за прекратяване на бойни действия на територията на Сирийската Арабска Република трябва да бъдат пресечени»,- подчера Мария Захарова.

 

 

 

 

 

 

Това е вече вторият пореден обстрел на руското посолство в Дамаск за последните две денонощия. Миналата сряда една мина, която не се взриви, падна във вътрешния двор ма комплекса на административните сгради на руското посолство, а втората — в непосредствена близост до територията на дипломатическото ведомство.

 

 

» Принудени сме да констатираме, че реалната заплаха от страна на терористични групировки  за посолството на Русия и служителите му остава реална. Това потвърждава неотложната необходимост от спешната ликвидация на терористични клетки»

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;