Организацията на Договора за колективна сигурност с тревога възприе въоръжения инцидент около село Чинари в Армения.

 

 

 

 

 

 

По-рано прес-секретарят на министерството на отбраната на Армения Арцрун Ованесян съобщи, че в ранното утро на 29 декември на участъкът на арменско-азербайджанската граница, югоизточно от село Чинари, Армения, военните сили на Азербайджан са преприели опит за диверсионно проникване.

 

От ОДКС  определиха подобни действия като провокация.

» Разглеждаме такива действия като провокационни, особено на фона на достатъчно тежкия инцидент в Нагорно-Карабахската Република с прилагането на тежко въоръжение и бронетехника през април тази година.

 

 

 

Отбелязва се » поступващите в последно време сигнали и съобщения от региона за постоянни нарушения на споразуменията за прекратяване на огъня, и особено последният въоръжен инцидент от 29 декември, довел до гибелта на военнослужещи, предизвиква сериозна тревога.

 

 

 

 

 

 

В ранното утро на 29 декември азербайджанските войски правят опит за диверсионно проникване през участъка на държавната граница, разположен юго-източно от село Чинари, Армения.

Вследствие на провокацията, арменската страна е претърпяла загуби-сред загиналите са: старши лейтенант лейтенант Шаварш Меликсетович Меликян, редовите Вдгар Григориевич Нараян, Ерик Гарикович Абовян. По данни на министерството на отбраната на Армения, загубите от азербайджанска страна съставят 7 души.

По думите на прес-секретарят на министерството на отбраната на Армения, Арцрун Ованесян боестълновението с приложение на снайперско оръжие и гранатомети продължава.

 

 

 

 

 

« Въоръжените сили на Армения напълно контролират ситуацията, пресичайки посегателствата на противника».

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;