Новоизбраният преидент на САЩ Доналд Тръмп заяви,че » американците трябва да се занимават с събсотвения си начин на живот», в отговор на призива за въвеждане на нови санкции срещу Русия, под предлог за причастността й към кибератаки по време на президентските избори, съобщи агенция Ройтерс.

 

 

 

 

 

 

«Мисля, че трябва да започнем да обръщаме внимание на собствения си живот. И мисля, че компютрите много са усложнили живота ни. Самата компютърна ера ни доведе до момент, в който не сме наяно какво се случва»,- каза Тръмп пред журналисти вув вилата си във Флорида, отговаряйки на въпроса, трябва ли САЩ да въвежда санкции срещу Русия.

 

 

 

 

Доналд Тръмп поясни още, че не са му известни коментарите на сенаторът-републиканец Линдзи Грем, който заяви, че Русия трябва да очаква нови санкции във връзка с уж оказаното влияние на президентските избори в САЩ и новоизпеченият мит за руските кибер-атакки.

 

 

В сряда телевизия  CNN съобщи, позовавайки се на чиновици от администрацията, че президентът на САЩ Барак Обама планира да обяви нови санкции срещу Русия.

 

Темата за санкциите започна да губи своята ефективност в ЕС и все повече държави заговориха за нуждата от отмяната им, по тази причина новата версия с кибер атаките и «ръката на Кремъл» по време на президентските ибори в САЩ, се превърна в нов инструмент за въвеждане на санкции срещу Русия, но дори в САЩ разбират колконелепо звучи такава версия.

 

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;