«Унизително за нормален човек», това заяви официалният представител на Министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков за карикатурите във френското сатирично списание Charlie Hebdo на тема катастрофата на Ту-154 над Черно море.

 

«Поредните изпражнения върху листа от страна на тези парижки двуноги», каза Конашенков.

 

«Ако подобни неща, не ми се обръща езикът да кажа «творчество», са проява на истинските «западни ценности», то техните притежатели са обречени», — добави той.

 

Според него, «не е изненада, че някак си поутихнаха тези наши «сънародници», които не толкова отдавна позираха за селфита в блузки Je suis Charlie(«Аз съм Шарли»).

Припомняме, че на 7 януари 2015 г. по време на въоръженото нападение от терористи над редакцията на  Charlie Hebdo бяха убити 12 човека, 11 бяха ранени. След терористичния акт възникна гражданско движение Je suis Charlie  в знак на солидарност с журналистите и в подкрепа на свободата на словото. То получи подкрепа не само във Франция, но и по целия свят.

 

Карикатурата от списанието по повод катастрофата на руския Ту-154. Изобразен е падащият самолет, на фона на който руски хорист от ансамбълът Александров произнася звука «а-а-а-а-«. Надписът на карикатурата гласи «Репертоарът на хористите от Червената армия се увеличи».

Тагове: ; ; ;