Терористът Анис Амри се е намирал на територията Франция след извършването на терористичния акт в Берлин. За наличието на материали от видеонаблюдението, потвърждаващи това, съобщи телевизия BFM-TV.

 

Видеозаписите доказват, че Анис Амри е бил на гарата Пар дьо в град Лион. По данни на телевизията, камерите за видеонаблюдение са фиксирали как той влиза в гарата на 22 декември в началото на втората половина на деня. Терористът е бил заснет и по време на купуването на билет по маршрута Лион-Шамбери-Милан. Камерите са фиксирали Амри, стоящ на перона: на главата е със спортна шапка, а на гърба с раница.

 

В раницата по-късно, когато полицията в Италия ликвидира Анис Амри, е бил намерен железопътен билет от Шамбери до Милан. Огънят по терориста е открит след като Амри е извадил от раницата пистолет и е стрелял по един от полицаите, които се опитали да му проверят документите.

 

Търсенето по видеоматериали се забавило, защото терористът е направил в Шамбери прехвърляне. До момента, отбелязва телевизията, не е ясно по какъв начин терористът се е добрал от Германия до Лион: на автобус, с един от влаковете или на автомобил. Терористът вероятно е променял външността си, разполагал е с шест фалшиви удостоверения за самоличност с различни фамилии.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;