Причината за катастрофата на Ту-154 в Черно море би могла да бъде повреда в горивната система на самолета, в това число спукване на тръбопровода или разпределителния клапан, заяви във вторник бившият заместник главнокомандващ ВВС на Русия генерал-полковник Николай Антошкин.

Поисково-спасательные работы у побережья Черного моря, где потерпел крушение самолет Минобороны РФ Ту-154. 26 декабря 2016
«Считам, че ако двигателите са отказали, трябва да се погледне горивната система. Може да е имало спукване на тръбопровода, повреда в разпределителния клапан — проблемът трябва да се търси някъде там», — каза той.
Той отбеляза още, че версията за катастрофата на самолета заради попаденето в двигателя на самолета на страничен предмет е малковероятна.
«Не мисля, че причина за катастрофата е в попадането на страничен предмет в двигателя, също не биха могли да заредят самолета с лош керосин, летците са опитни, а и диверсия също не е имало», — резюмира екс-замглавнокомандващият.
Свечи на акции памяти в Сочи, где самолет Минобороны РФ Ту-154 потерпел крушение у побережья Черного моря
По повод резултатите от намерената по-рано черна кутия на Ту-154 генералът подчерта, че сроковете за получаване на информация от нея зависят от повредите в самата черна кутия;
«Всичко зависи от състоянието на черната кутия — ако е без повреди, то разшифровката ще бъде много бърза, ако повредите са сериозни, то това може да отнеме половин или един месец».

Самолетът Ту-154 на Министерството на отбраната РФ, който заминаваше за Сирия, претърпя катастрофа в Сочи в неделя сутринта. По данни на ведомството, на борда са се намирали 92 човека — осем члена на екипажа и 84 пътници, сред които осем военни, 64 артисти от ансамбъла Александров, девет представители на руски телевизии, ръководителят на благотворителния фонд «Справедливо помощ» Елизавета Глинка, известна като Доктор Лиза, двама федерални държавни служители.

 

На борда на катастрофиралия самолет са се намирали журналисти от Първи канал на Русия, НТВ и «Звезда», съобщиха самите телевизии.

News Front ПП

Тагове: ; ; ; ; ; ;