Deutsche Welle: западные СМИ молчат о зверства террористов в Алеппо

Западните медии фактически водят антисирийска и антируска пропаганда, защото информират за събитията в Алепо едностранчиво, пише Матиан фон Хайн за Deutsche Welle.

 

Според него, битката за Алепо се е превърнала в ярък пример за това, как във всяка война първата жертва е истината за случващото се. Сирийските събития показаха, че «играта с фактите носи повече успехи, отколкото безсъвестната лъжа», а и позволява по-ефективно да се управлява общественото мнение, продължава Матиас фон Хайн.

 

Западните телевизии показваха на зрителите кадри от «въздушните удари на сирийските и руските ВВС» върху жилищни райони в Алепо и демонстрираха «варварството» на Дамаск и Москва, «цинизма на Асад и неговите съюзници», «тяхното желание да стъпват по трупове».

 

Медиите постоянно припомняха за хуманитарната катастрофа, която постигнала жителите на Алепо. Но всъщност картината не е черно-бяла, както се опитват да я обрисуват западните медии — картината е сива, счита журналистът.

 

По такъв начин излиза, че «в източно Алепо не е имало демократи».

 

Това горното е логичният извод, който правят не само «сирийската или руската пропаганда». Това са логичните изводи в резултат от информацията, която предоставят западните СМИ.

 

В същото време дори представителят на командването на САЩ за Близкия Изток и в Северна Африка Стивън Уорън през април заяви, че източната част се държи от бойците от «Фронт ан-Нусра» (сирийската част на «Ал Кайда»).

 

Нещо повече, през 2014 г. вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън сам заяви, че сирийската опозиция «няма умерен център», а съюзниците на Вашингтон — Турция и Саудитска Арабия — са готови да въоръжат когото им е угодно, за да помогнат за свалянето на сирийския президент, посочва журналистът.

 

 

Трябва да припомним и ситуацията в Ирак, където САЩ и съюзниците им се борят с ИД.

 

По време на атаките на коалицията над Ер-Рамади и Ел-Фалуджа те бяха разрушени на 80 %, но за това западните СМИ така и не се решиха да разкажат — както направиха и при обстрелванията в Йемен, където касетъчните бомби паднаха върху две училища, пише фон Хайн.

 

Разбира се, СМИ не трябва да ни съобщават за зверствата от войната, но картината трябва да е пълна, а не фрагментирана, защото «избирателното информиране — това е пропаганда», резюмира авторът.

 

САЩ и Европейският съюз нееднократно обвиняват Москва в бомбардиране на мирни жители.

А Русия постоянно опровергава обвиненията и подчертава, че операцията в Сирия се води в строго съответствие с нормите на международното право.

News Front ПП

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;