Министърът на културата и информацията в Сърбия Владан Вукосавлевич изрази най-дълбоки съболезнования към семействата на загиналите членове на легендарния руски военен ансамбъл

» Алексадров». Вукосовлевич заяви, че министерството му ще внесе предложение паркът около паметникът на Цар Николай  II в Белград да носи името «Парк Александров».

 

 

» Във връзка с огромната трагедия, и смъртта на членовете на легендарния хор на руската армия » Александров», изразявам най-дълбоките си съболезнования на членовете на семействата им, на всички почитатели на изкуството им в Русия и по целия свят»,- заяви Владан Вукосавлевич.

 

Хорът на » Александров» не веднъж е гостувал в Белград и Сърбия, и за нас това бяха истински приятели на нашия народ и страна»- коментира сръбският министър.

 

 

 

Министерството на културата и информацията вече е внесло предложението, което е представено и на премиера Александър Вучич. Инициативата е в знак на съпричастност и вечна памет на загиналите.

Трагедията с авиокатастрофата на руския военен самолет Ту-154 потресе целия свят. Около Сочи бяха открити обломките на самолета, в който загинаха всички 92 пътници на борда- в това число и легендарния руски виенен хор » Александров», журналисти, доктор Лиза, артисти- всички поели към Сирия, за да подарят радост на сирийския народ за нова година. Разследването на причините по авиокатастрофата продължава, въпреки че още при първата поява на ужасната новина, всички реакции бяха еднозначни: това е атентат срещу Русия.

 

 

 

 

С указ на президента на Владимир Путин, днес в Русия е обявен ден за общонационален траур.

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;