Днес, 26 декември в Русия е обявен ден за общонационален траур с указ на президента Владимир Путин. Във връзка с огромната загуба с авиокатастрофата на руския военен Ту-154, който беше намерен в акваторията на Черно море около град Сочи, днес в посолството на Русия у нас, беше открита Съболезнователна книга. Гражданите можеха да оставят послания, и думи на подкрепа в часовете от 14 до 18 часа. Към края на деня, посолството беше отрупано с цветя и запалени свещи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Над 5 000 съобщения бяха написани и в една от страниците в социалните мрежи.

 

 

От посолството на Русия в България изразиха благодарност за подкрепата в такъв тежък момент.

 

» Скъпи приятели,

 

Днес получихме от Вас стотици съболезнования във връзка с авиокатастрофата, в резултат на която загинаха артистите от Ансамбъла » Александров», отиващи в Сирия, за да поздравят руските военнослужещи с Нова година.

Жертви на трагичния инцидент станаха и журналисти от три руски телевизии. Загина и знаменитата доктор Лиза- Елизавта Глинка, станала известна със самоотвержената си работа в полевите болници на Украйна и Сирия. Тя доставяше медикаменти, от които имаха такава нужда сирийските болници. Не оцеля нито един човек от 92 души намиращи се на борда на претърпелият крушение Ту-154.

Благодарим  за проникновените думи на подкрепа, които написахте и продължавате да пишете към нас. Със замиращи сърца наблюдаваме, как целият ден носите цветя и свещи към Посолството, за да почетете паметта на загиналите.

Ние сме Ви благодарни за това, че сте с нас в тази трудна минута».

 

 

Утре, 27 декември всички, които искат да изразят своята подкрепа и съболезнования към братския руски народ могат да го направят на адрес бул. » Драган Цанков» 28, в часовете от 10 до 12 и от 14 до 18.

Подобни траурни мероприятия протичат в много страни по света, трагедията на Русия разтърси целия свят.

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;